måndag 20 oktober 2008

En tjej med det lilla extra

Lördagens fest blev lyckad och vi hade en supertrevlig kväll tillsammans med nära och kära. Festens huvudperson heter Felicia och fyllde 12 år i lördags. Felicia föddes nästan 2 månader för tidigt med akut kjesarsnitt. Hon var tillväxthämmad och vägde 1420 g, vi kallade henne för Flisan. Det blev inte alls som vi tänkt oss som förstagångsföräldrar....

Efter en vecka fick vi ett fruktansvärd besked....det skulle tas blodprov som skulle skickas till Uppsala för att se om Flisan hade Downs syndrom. I en lång jobbig vecka fick vi vänta på provsvaret och svävade mellan hopp och förtvivlan.....vår underbara dotter som kämpat för sitt liv i min mage hade Downs syndrom!! Vi trodde inte det var sant till en början. Inte för att vi hade en dotter med funktionshinder utan för vår älskade dotters skull och för allt som skulle ha varit, det var sorg. Vi kämpade på och ville mest av allt bara åka hem med vår lilla Flisa och skydda henne från allt ont. Mitt uppe i allting sålde jag min bröstmjölk till Neo, Flisan åt bara några ml åt gången och jag hade mjölk i överflöd så totalt blev det 60 liter. Det är rätt kul att jag har fött upp en massa små kottar födda -96.;) Och det är inte konstigt att mina vänner kallade mig för Mamma Mu! *fniss*

En liten Flisa, 5 dagar gammal.

Felicia gillar rosa och älskar allt med prinsessor. Hennes rum går i vitt och rosa och överkastet och kuddarna från GreenGate blev pricken över i:et. Hon tycker mycket om teckad film,Barbie, Bratz, sång och musik, en stor favorit är Robban Broberg.

Felicia är glädjen själv och är omtyckt av alla. Hon är genomgo, omtänksam och tror alla gott. Hon skänker lycka, värme och är helt underbar(för det mesta). Jag är stolt att vara hennes mamma.

28 kommentarer:

Sara sa...

Så fint du skriver om din söta dotter. Ha det så fint.
Kram Sara

Hem och Harmoni Marie sa...

Stort grattis till Flisan! Du skriver helt underbart..

Kram Marie

Vit Spets sa...

Vackra & underbara ord är beskrivningen av Din kärlek till dottern... förstår att Flisan är idag en "stor" tjej med egen vilja!

Sköt om Er!
Kramis
//Siv

Katta sa...

Stort grattis till din lilla Felicia! Du skriver så fint och kärleksfullt om henne. Hon verkar vara en sån typiskt tjejig tjej som min Em, där är det med Barbie, Bratz och rosa som gäller.Fint hon har i sitt rum med. Kram till er från Katta

Anonym sa...

Grattis till din Felicia :-)

Vilken underbar kärleksförklaring förresten :-) Finns väl inget större än kärleken till sina barn??

chokladblomma sa...

Vilken fin kärleksförklaring till ditt barn! Grattis till henne i efterskott!
Jag har en kompis som också fick barn alldeles för tidigt. Vägde 1,4kg och döptes till "Flisan", Felicia! Lustigt!
Ha det så bra!
Kram

Dubbelörn sa...

En stor bamsekram till dig o Flisan!!! Ni är värda all guld som finns... För jag känner igen mig i det här att få ett barn som inte är som andra...

Men jag är så lycklig över att ha fått lärt känna vår son, även om det inte blev för en så lång tid :(.

Stor varm kram till dig

Mjuka sa...

Grattis till sötnosen!! Du är en underbar mamma!
kramar Malin

Anonym sa...

Hej! SUPER GRATTIS ill den rara söta prinsessan,du är värkligen en fin mamma och mäniska...kram Dadda

Lallis - liv och leverne sa...

Vad fint du skriver om din prinsessa:)
Grattis i efterskott.
Kram Lallis

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Grattis önskar jag lilla prinsessan.. fina ord.. jag anser ju att downs syndrom personer fått den extra kärleks kromozonen, de visar så mycke kärlek... ger man kärlek så får man tiotusen gr. mer...
Kram kram Linda

Vardagslycka sa...

Vilken vacker kärleksförklaring till din älskade dotter!
Hälsa och gratta så mycket i efterskott!
Ha en fin dag!
Kram, Carina

Vecka - Vecka sa...

Så fint du skrivit till din dotter! Gratulerar!

Kram,Lotta

Åsa sa...

Så vackert skrivet! Jag fick tårar i ögonen när jag läste texten.

Liljas Corner sa...

Även jag fick tårar i ögonen då jag läste ditt inlägg. Din dotter verkar underbar. Min lillasyster Jonna som är 23 år gammal har Down's syndrom och jag beundrar min mamma så för allt hon gjort för att Jonna ska ha det bra. Min syster är världens underbaraste och det käraste jag har. Även om vi bråkar en hel del, för jag känner ingen som är så envis som hon!

Det var första gången jag besökte din blogg! Den är riktigt mysig, så jag kommer igen!

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Hi hi ljuskontot ska va höt då e mysfaktorn hög... Ha en skön vecka..
Kram Linda

Anonym sa...

Så fint och kärleksfullt du skriver. Säg grattis till söta prinsessan.

Ha det bra
Kram Pernilla

Änglahem sa...

Tack snälla Milla! känns skönt att veta att man är liiite saknad iaf*fniss*.

Vad fint du skriver om lillsessan! Jag vet ju inte så särskilt mycket om Downs Syndrom, mest vad man läst om i tidningar...men visst är de väldigt glada och kärleksfulla? det är väl i princip det du skriver...Det är ju ett sådant besked som alla föräldrar är rädda för att höra, att ens mycket efterlängtade lilla barn inte är som alla andra...vad nu det igentligen betyder. Varje litet barn är ju unik i sig!

GRATTIS kram till Prinsessan i efterskott! Kalas är ju alltid buskul att ha när man är liten!

Ha det så gott vännen!
Kramar, Ulrika

stina sa...

Grattis kramar till din "rosaprinsessa" !!
Vad fint du skriver om henne!
Kram stina
P.s Jag har i dag förhört min son om genetik och bla kromosomer och förklarat att den 47 kromosomen är snällhetskromosomen ,,,,,

Adoridarling sa...

Hej! Det är första gången jag är inne på din blogg, men kommer definitivt tillbaka. Du skriver härligt om din dotter! Jag blir väldigt nyfiken på din butik som du håller på att öppna, är det hemma hos er? Ska du ha nätbutik också? Jag ska läsa bakåt så kanske jag får svar.

Vita hjärtan sa...

Hej!

Ett sånt fint inlägg och en sån go tjej!

Kram Annemari

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej!

Så härligt att kalaset blev lyckat!

Så du har alltså en dotter född 96 (på Mälarsjukhuset antar jag) precis som jag. Min dotter är dock född i januari så det är snart dags att fira hennes trettonårsdag:)

Vilket mysigt rum hon ser ut att ha:) De där sängarna tycker jag är jättefina och vår dotter har en likadan:)

Kramkram
Annica

Helena Dovier sa...

Det måste ha varit många ups and downs för er med barnen, det förstår jag när jag läser om er härliga Felicia och jag kommer även ihåg när du skrev om er lilla Othilia som inte fick vara med så länge. Underbart att Felicia har blivit den hon har blivit och att du delar med dig av er glädje över henne. Ett stort grattis på födelsedagen i efterskott till er tjej! :-)

Kram från Helena

Unknown sa...

Åh så vackert, blev lite tårögd så här på nattkanten. Första gången hos dig å jag kommer himla gärna tillbaka.
Grattis till vimpelslingan förresten!
kram Malin

♥ Fyra årstider sa...

Å, jag blir nästan gråtfärdig...kärleken till sitt barn är oerhörd stark. Givetvis är sitt eget barn det bästa som finns.
Kram Lotta

IKT i min vardag sa...

Grattis till er fina prinsessa!
Fina ord från en kärleksfull mor...:)

Kram Linda

Sara Mårtensson sa...

Hejsan Vännen!

Tack snälla :-)

Stort grattis och hipp, hipp hurra till stora tjejen Felicia!! Hon verkar vara en underbar liten tjej och hon ser så söt ut sittandes i sin fina säng!
Förstår att du är stolt över att vara hennes mamma och du skriver så fina ord om din dotter!!

Hoppas ni alla har en härlig vecka!!

Kram Sara

Helena Sjögren sa...

Första besöket hos dig , jag hittade hit via Annica´s blogg. Hamnade mitt i erat firande av er dotter. Du skriver så fint om henne och naturligtvis är barnen det käraste man har .
Kommer gärna tillbaka å tittar till dig igen . Hoppas att det är ok att jag länkar dig ?!! Har en sluten blogg men skickar dig gärna en inbjudan till dig så får du titta in hos mig om du har lust ! Mvh Helena