tisdag 1 april 2008

Hysteriska stickprojekt...

I höstas fick jag för mig att jag skulle börja sticka, gjorde det en period för en sådär 20 år sen. Då var det inne att sticka i fluffigt mohairgarn i olika pastellfärger. Jag stickade en tröja,som var flera nummer för stor i rosa mohair på de tjockaste stickor som fanns. Tänk att jag fortfarande gillar rosa.. :)

När jag fyllde år i höstas fick jag en bok av min mamma och hennes man som heter Sticka. Den kan jag rekommendera, om man som i mitt fall känner sig lite ringrostig.


For i väg till garnaffären och köpte benvitt ullgarn i massor ! Och av det blev det den här pläden... jo, jag hade att göra ett tag men det var otroligt kul. Modellen såg jag i ett gammalt julnummer av Lantliv från 2005. Ja, jag sparar alla nummer av mina inredningstidningar,det är väl helt normalt, eller ? :D Det har blivit rätt så många högar vid det här laget...



Jag tycker att den blev rätt så lik föregångaren...

Jag har stickat 15 rutor i olika sticktekniker och sytt i hop så att sömmen kom på rätsidan.

Den här axelvärmaren gjorde jag av bara farten !

Tusen tack, alla ni inspirerande och generösa människor för era fina kommentarer och alla ni andra som kikar in hos mig !!!

Det värmer verkligen och jag blir såå glad !!

Kramis Camilla

20 kommentarer:

Sunells sa...

Jätte fint, gillar pläden jätte mycket!!
Tack för din kommentar hos mig, det värmer:)
Kramar från en annan änglamamma/Katariina

Vecka - Vecka sa...

Vilken härligt mysig pläd! Den skulle jag gärna mysa under!

Och tack för kommentaren om vår trappa. Väggen är tyvärr inte grå, utan blågrå.. Hade nog målat den grå idag, men gillar ändå färgen helt bra.
Kram, Lotta

Nettan sa...

Men vilken underbar pläd du stickat, du var verkligen bra på det där =0)...
Mysigt & dra om sig kalla kvällar förstår jag ;0)
Kram Nettan

Sara sa...

Tänk om jag kunde sticka.... Vad fina saker du har gjort. Fin blogg du har!
Sara

Stjerneglimt sa...

Hei!
Det var et flott pledd! Jeg fikk rett og slett lyst til å strikke et lignende! Passer jo bra å ta med "lappe-strikk" ut i vårsola, med kaffekoppen og solbriller på nesa =0)Og, ja *kremt* det er vanskelig å kvitte seg med gamle interiør blader, jeg har mine Lantliv liggende på hytta, og de blir rett som det er lest i.. =0)

Anonym sa...

Wow, vilken fin och stor filt! Jag är helimponerad. Jag började sticka på en liknande, fast mindre när jag väntade Frej, och den är inte färdig än...

Kram, Lina

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

åååå så msiga...villö med sticka..men hinner aldrig...så mycket projekt på g hela tiden!!!


ha det gott Millan

IKT i min vardag sa...

Vilken hejare du är på att sticka! Pläden är underbar!

Kram

Tankevågor sa...

Jag stickade också en tröja i ett tjusigt mohairgarn för sådär en tjugo år sen. Hur det gick till har jag ingen aning om (Hade support av väninna) för nu kan jag bara sticka raka stycken och inte "svänga". Blir så imponerad av dina vackra pläd och din axelsjal!
Man kanske skulle skaffa sig boken i alla fall. ;-)

"M" sa...

Vilken underbar pläd...älskar den....mycket jobb förstår jag....jättevacker....jag blir så avundsjuk....jag blir så...

Marie sa...

Wow, vilken underbart fin pläd du har gjort!

Kram Marie

Hannis sa...

Oj vilken fin pläd!
Och axelvärmaren också!
Det är en konst att sticka=))
Men den kan du!

Kram Hannis

atmosphere sa...

Underbar pläd! Visst sparar jag alla nummer av alla tänkbara inrednings & antiktidningar. Tror vi är många som gör det. Skulle gärna vilja slänga, (läs behöva, för snart får vi väl inte plats själva...) men ekorre som jag är blir det svårt...
Kram
Ingrid

Helena Dovier sa...

Tack så mycket för dina snälla ord om min blogg! Är glad att jag därmed hittade hit, för din blogg är jättefin. Vilken ljuvlig pläd du har stickat - den måste vara kanonskön att ha över sig en kulen kväll.
Ha en bra fortsättning på veckan!
Kram från Helena

Anonym sa...

Är det tjugo år sedan det var inne att sticka i mohaigarn med stoora stickor - tiden går fort... Visst var jag en av dem som satt på rasterna på gymnasiet och stickade men vet inte om jag ens kommer ihåg räta och aviga... Det kanske är som det där med att cykla, har man gjort det en gång så finns det där. Är hur som helst helt imponerad över ditt plädprojekt, vilket jobb - hur snygg som helst!
Jag fick inte plats, det var en tidsfråga innan jag skulle behöva sortera och slänga bland mina inredningstidnngar. Har både fått och prenumererat på ett tiotal inredningstidningar i tio år (många högar blir det...) men jag blev riktigt nöjd efter rensningen. Drog ut de sidor som kändes svåra att skiljas ifrån och nu har jag 6 pärmar där jag i plastfickor samlat på inspiration ifrån inredningstidningarna. Jag har till och med sorterat dem så att jag lätt hittar ex. badrumsrenoveringar.
Lite om allt så här på kvällskvisten!
Kramar,
Bella

me and alice sa...

HI,hi.. verkar som vi är många som hade en stickperiod. Den boken verkar härlig! Pläden från Lantliv blev helt underbar. Vad duktig du är!!! Axelvärmaren också jättefin...
HI,hi...Visst sparar jag också alla tidningar. Tyckte jag var duktig som rensade bort gamla nummer av Sköna Hem från början av 90-talet.*fniss*
kram Susanne

Tankar tar tid sa...

Tack för de värmande orden om mitt kök!

Vilken underbart fantastisk pläd du gjort!!! Jag önskar så att jag kunde sticka fortfarande men min fibromyalgi gör det omöjligt. Jag stickade massor när mina pojkar var små.

Hit kommer jag gärna igen!

Kramar Christina

Hjärtats saga sa...

Hej!
Vilken jättefin pläd, verkligen snygg. Man blir verkligen inspirerad och sugen på att börja sticka igen. Stickade lite på 80-talet. Att göra små fyrkanter var ju bra, för då kan man sluta när man vill.
Tack för att du lagt in kommentar hos mig. Jag har lagt in din blogg hos mig, hoppas att det är ok. Du får gärna lägga in min och du har lust.
Ha det så bra. Hälsningar från Kerstin

Annie - Annalunda sa...

Tänk att jag missat detta underbara inlägg hos dig!!! Vilken underbar pläd...vad duktig du är!!! Jag gör collagen i Photoshop... Tack för din goa hälsning! Kram Annie

Anonym sa...

Vilken underbar pläd!!! Precis en sådan som jag längtar efter att få göra. Finns det någon chans att jag kan få mönstret?

Mvh Helena