söndag 28 september 2008

Nymålat!


Helgen har gått i målarfärgens tecken. Jag har målat och målat så jag är precis vitprickig och mannen har sågat och snickrat ihop Morris nya hus. I lördags målade jag väggar, dörrar och fönster i lilla butiken. Oj, vilken skillnad det blir! Från brunt och rosa till kritvitt, så snyggt det blir och vilket ljus, det känns som rummet blir dubbelt så stort! Idag blev kaninhuset klart och det blev också målat i vitt och i en kulör som heter zink. Nu är det bara lite textning och dekoration kvar på det och i morgon blir det inflyttningsfest för Morris. Tyvärr hann jag inte fota innan mörkret kom men jag lovar bilder i veckan.
x
Kram!

onsdag 24 september 2008

En försmak av julen och tillökning!



Julboken från Jeanne D` Arc Living och ett franskt doftljus med chokladdoft fick jag av min man när jag fyllde år förra veckan. Förstår ni vad glad jag är?! Allt är beställt hos A Mouse in A House en ljuvlig nätbutik som drivs av Marita. Jag beställde och mannen betalade - så skulle det vara lite oftare. ;-) Marita är så himla rar och omtänksam, hon skickade med två pärlhjärtan i försenad födelsedagspresent. Det var rena julaftonskänslan i måndags när paketet kom.

Boken är fantastisk vacker och inspirationen är på topp inför julen. I dag är det förresten precis 3 månander till julafton. I boken används det trumpeter som dekoration. Nu äger jag tyvärr ingen trumpet men däremot en tvärflöjt(är en avdankad flöjtist). Jag ska måla mitt gamla notställ vitt och lägga flöjten på som dekoration i biblioteket. Kanske blir jag sugen på att spela en druttelutt.*fniss* Sonen har försökt men det var inte så lätt av få ljud i den.;-)



För 2 veckor sen fick vi tillökning i familjen. Han heter Morris och är 9 veckor gammal och är av rasen dvärgvädur. Är han inte bedårande? En riktig liten goding och vi är kära allihop.
Nu bor han i en provisorisk bur på terrassen. Mannen håller på att snickra ihop en stor fin utebur till honom som jag ska måla vit och dekorera. Bilder kommer senare.

Ha en riktigt skön fortsättning på veckan!
kram Camilla
x
PS! Dodo - Maila mig din adress igen så jag kan skicka vinsten - jag råkade radera ditt mail av misstag, sorry!

söndag 21 september 2008

Mossigt!




Äntligen är helgen till ända! Jag har jobbat hela helgen och det har varit kämpigt med nya vikarier och min envisa hosta. Nu är jag ledig i nästan tre dagar och det ska bli så skönt. Tänkte spackla och måla i min lilla butik för där har det inte blivit mycket gjort det senaste veckorna. Inte någon annanstans heller för den delen. Jag har fått "skäll" av en väninna som tycker jag ska uppdatera lite oftare. Jag tar det som en komplimang men jag har inte haft riktigt ork för det. Hoppas orken och inspirationen tilltar i veckan som kommer och att förkylningen ger med sig.
x
Hösten är här på allvar och det är så vackert när löven börjar skifta färg. Jag har gjort lite höstfint vid éntren bla några kransar och släpat dit min mossiga bänk - den har fått underbar patina efter att ha stått ute i ur och skur och den är väldigt tacksam att dekorera.
Ses snart!
kram Camilla

tisdag 16 september 2008

Masala chai

Tack godingar för alla omtänksamma krya-på-dighälsningar! Tyvärr har de inte hjälpt så mycket. Jag känner mig lite bättre men långt ifrån bra. Sen sist har jag också fått lock för ena örat som om inte snuva och jobbig hosta skulle vara nog. Trött blir jag av minsta ansträngning. Det verkar bli en långkörare. Jag som hade tänkt att baka till imorgon då jag har födelsedag. Gästerna får nog nöja sig med köpebröd om de vill ha fika hos mig.

Något som jag har druckit mycket de senaste dagarna är te och jag har blivit särskilt förtjust i Masala chai. Det är ett svart indiskt te.

Ingredienser:

6 dl vatten
1 kanelstång
10 kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
6 kryddnejlikor
2 dl standardmjölk
2 msk socker
2 tsk te av breakfast-typ(eller 2 tepåsar) ev riven muskotnöt eller kanel

Koka vatten och kryddor under lock i 10 minuter. Häll i mjölk och socker efter smak och småkoka några minuter. Lägg i teblad eller tepåsar och ta kastrullen från värmen. Låt dra några minuter och sila sedan upp teet i glasen. Riv eventuellt lite muskotnöt/kanel i varje glas.



Om man nu inte har ork eller tid så kan man göra som jag. Gå till affären och köpa färdiga tepåsar. Jag köpte mina på Willys.


Jag blev så glad för den här fina utmärkelsen som kom från Ullis - tack söta du, den lyste upp i mörkret!



Det är några stycken som har undrat var ljuslyktorna med text kommer i från. Dem köpte jag på en semester i Falsterbo förra sommaren i en helmysig butik, Holken. Klart värt ett besök om ni är i krokarna någongång. Under semesterveckan var jag där flera gånger.;)
x
Kram Camilla

lördag 13 september 2008

Äppel- och förkylningstider

Om ni undrar vad jag har haft för mig sen sist så kan jag berätta att i torsdags insjuknade jag i hög feber och huvudvärk. Det var så illa att min kära mamma kom till undsättning i fredagsmorse så att barnen fick frukost och kom i väg till skolan. Tack snälla rara mamma för att du finns ! I går sjönk febern till 38 grader och förkylningen var ett faktum, näsan rinner oavbrutet och hostan har satt in. Jag är helt slut...atjoo!




Äpplena har mognat och de rasar ner från trädet så jag plockade in ett gäng. Så fort jag orkar så blir det baka av för på onsdag är det födelsedag igen.
Sorgen har än en gång kommit på besök och jag kan bara konstatera som så många gånger förr-livet är orättvist!! Min moster somnade in i natt och det var cancern som tog hennes liv. I dag brinner ljusen för henne.
Nu ska jag krypa ner i soffan och om jag orkar bläddra lite i nya Drömhem & trädgård som kom igår.
x
Kram Camilla


Följ min blogg med bloggkoll

Ps! Ni som väntar på era vinster-ha tålamod, jag skickar paketen så fort jag har piggnat till!

söndag 7 september 2008

Överraskning, utmaning och utmärkelser

Jag berättade i förra veckan att vi(jag och mannen) skulle åka på en överraskningstripp och det gjorde vi i fredags. Mamma och hennes man kom och hämtade oss på eftermiddagen och så bar det av...till Stockholm. Oj,oj,oj vad spännande! Vi gissade hej vilt men inget var rätt. Vi hade picnic i en fin liten park och sen blev det en blöt promenad i regnet mot frihamnen. Hjärtat skuttade till för en sekund när jag fick syn på denna skylt..... ....men vi promenerade(tyvärr) förbi mot denna stora folksamling och blev mötta av mammas mans dotter som är producentsekreterare på tv 5.

Vi skulle vara publik till premiärinspelningen av " Vem kan slå Filip och Fredrik?" Det var jättekul och det blev många skratt. Tyvärr drog det ut ordentligt på tiden, tekniskt strul ni vet... I pauserna blev vi bjudna på förfriskningar och tilltugg, nice! Tre program spelades in men mitt i det tredje åkte vi och då var kl 01.30 och vi var väldigt nöjda med kvällen och trötta,zzzzzz.
På tisdag visas det första programmet av tre och de efterföljande på onsdag och torsdag så håll utkik. Vi kommer att sitta bänkade,fniss..


I dagarna har jag fått några utmärkelser. Den första av Annica och Chokladblomma, tack ! Jag är sååå glad för den.

Jag ska välja ut fyra bloggvänner som följer min blogg och så en ny. Usch, det är så himla svårt och det är den enda nackdelen med av få en utmärkelse.
Efter mycket om och men blev det dessa härliga bloggar och motiveringen lyder: Ni skriver från hjärtat och visar så mycket vackert så jag blir knäsvag!
x
Den nya trevliga bekantskapen är Wilda stenlyckan Jag är så glad att vi har hittat varandra,kram på dig!
x
Jag har antagit en utmaning från Annica och Ylva
xxxxxaaasx
1. Vilken mat äter du gärna och ofta?
Kyckling i alla former..mums!
x
2. När du är på kalas , är du den som sitter eller hjälper till?
Jag både hjälper till och sitter..
x
4.Köper du ofta triss?
Det var jättelängesen nu.Jag köper om jag kommer i håg.
x
3.Var sitter du helst och bloggar?
Nuförtiden kan jag sitta eller ligga vart som helst och det är himla skönt,har tom halvlegat i sängen och bloggat,hihi...men för det mesta blir det i köket.
x
5.Vilken kanal tittar du helst på?
I veckan som kommer blir det garanterat 5:an;)
x
6. Vilken stad eller land har varit ditt bästa semesterminne?
Oj, det är många...Grekland på vår smekmånad för 14 år sen, Turkiet, Rom och Venedig och Göteborg förstås.
x
Ha en bra vecka!
Höstkramar Camilla
x
Ps! Dodo- kan du maila mig igen, jag råkade radera ditt mail..förlåt!

onsdag 3 september 2008

Destination okänd och sneakpeak

I går tillbringade jag förmiddagen i min blivande lilla butik. Alla lådfronter är målade och nu är det "bara" väggar och nytt golv kvar. Jag har inte bestämt något datum när jag ska öppna men i höst någongång blir det. Det är lite svårt att hinna med allt man vill göra. Jag har så många ideér i huvudet som väntar på att förverkligas. Så mellan tvätt ,städning och barn så smiter jag ner så fort jag kan. Igår passade jag på när barnen var i skolan och gjorde fem ljushyllor med olika texter på.

Ett stort lyft för lådor och luckorna från brunt till svart med vita porslinsknoppar. Det går framåt sakta men säkert.....

Finns det något bättre än doftljus? Mmm, en god doft sprider sig i köket... De här ljusen är från Ikea och jag gillar doften av kladdkaka, bullar och karamellpudding! Dock inte samtidigt...;)




Jag har fått två skyddsänglar av mina goa bloggvänner Annica/ Mitt liv-mina drömmar och Katta/Rost & rosor. Tack snälla ni ! Den lyser verkligen upp en grå och regning dag som denna.

Den skickar jag vidare till

Änglahem

Lottaspace

Wilda stenlyckan

Lantliv i lägenhet

Dröm & vision



På fredag bär det av mot okända mål. Barnvakten är fixad och efter jag slutat jobbet bär det i väg. Vart? Jag har inte den blekaste.. Det är min mamma och hennes man som har ordnat med överraskningen och vi(jag och mannen) har försökt få ur dem i alla fall något men de tiger som muren och avslöjar ingenting. Det ska bli så spännande !!

Stor kram
Camilla
Ps! Dodo - Maila din adress så jag kan skicka vinsten! Ds.

måndag 1 september 2008

Vinnare och en plats i värmen

I dag är det första dagen på den första höstmånaden. Det är kallt och ruggigt så i morse tände jag en brasa innan vi åt frukost. Kaminen står placerad så vi kan vrida den antingen mot köket eller vardagsrummet. Nu står den vänd mot köket. Fåtöljen har jag klätt om i en mjuk fuskpäls.




x
x
Tävlingen är nu avslutad och tre vinnare är dragna.x



Grattis till
Dodo

Maila era adresser till livingbymilla@live.se så skickar jag vinsten inom 1-2 veckor.

Det var väldigt roligt att det var så många som ville delta i min lilla tävling. Jag är imponerad av att så många prickade rätt på mina favoritfärger. Förutom vitt gillar jag rött, rosa och linnebeige.
Jag har fått flera gulliga mail från trogna läsare,ni ska veta att det är mycket uppskattat, TACK!


Må så gott!
kram Camilla